Was de tomaten, paprika en de courget.
Doe alle tomaten heel in een grote pan.
Snijd de courget door de helft en snij 1 helft in grote blokken. Snij 2 paprika’s in grove stukken en voeg die bij de tomaten.
Voeg een klein beetje water en het bouillonblokje toe en breng het tomaten, paprika-courgetmengsel aan de kook. Laat het vervolgens ongeveer 20 minuutjes zachtjes doorkoken.
Snipper intussen de uien.
Snij de andere helft van de courget en de paprika, wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verwarm in een hapjes pan 1 eetlepel olijfolie.
Fruit hierin de ui en de knoflook en bak de courget, paprika, bleekselderij en wortelen mee.
Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen. Ongeveer 1 minuut.
Giet het tomaten, paprika-courgetmengsel niet af, maar pureer deze met een staafmixer.
Voeg het mengsel vervolgens bij de groenten in de hapjes pan.
Voeg ook de peper, oregano en basilicum toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het op een lage warmtebron nog 30 minuutjes pruttelen met de deksel schuin op de pan.