Ga terug

Snelle vega nasi met gebakken ei en pindasaus

Zelf vind ik het prettig om 1 of 2 keer per week vegatisch te eten. Ik hou niet van vleesvervangers, want die vind ik te kunstmatig. Maar een bord van deze nasi met ei en een beetje pindasaus vind ik heerlijk. Ze is helemaal Denkslank proof en bevat veel groente. En ze staat zo op tafel.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: ei, nasi, pindasaus, rijst
Porties: 4
calorieën: 500kcal

Ingrediënten

  • 600 gram nasi/bami groente
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 2 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepel oestersaus
  • 2 theelepel sambal
  • olijfolie
  • pindasaus
  • 4 eieren
  • 160 gram zilvervliesrijst
  • aromat naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst vooraf in 15 min. gaar.
  • Doe wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente met de sambal ongeveer 8 min.
  • Voeg daarna de rijst, bloemkoolrijst, ketjap en oestersaus toe en bak alles kort even mee.
  • Verwam intussen de pindasaus.
  • Bak de eieren. Lekker met een beetje aromat erdoor.
  • Serveer de nasi met een gebakken ei en 1 eetlepel pindasaus.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Nasi over? De maaltijd is gemakkelijk in te vriezen.
  • Hou het wel bij 1 eetlepel pindasaus anders wordt het recept minder slank.
  • Strooi er nog een klein lepeltje gedroogde uitjes over voor de smaak. Dat maakt het nog lekkerder.
  • Zelf neem ik er ook altijd nog een klein handje kroepoek bij.
  • Liever niet vega? Voeg dan gewoon wat stukjes kipfilet toe. Bak deze eerst aan voordat je de nasi groente gaat bakken.