Ga terug

Gevulde paprika met couscous, broccoli en grote garnalen of kip

Deze heerlijke gevulde paprika's maak ik regelmatig. Ik dacht altijd dat ik niet van couscous hield. Maar dat kwam door de kruiden. Ik hou niet van komijn ;-). Deze gevulde paprika's staan met 10 min. in de oven. Dus weer een heerlijke makkelijke maaltijd! En natuurlijk Denkslank proof!
Voorbereidingstijd2 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: broccoli, couscous, paprika, scampi
Porties: 2
calorieën: 485kcal

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 100 gram couscous
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 paprika's
  • 200 gram gamba's
  • zout, peper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel chili poeder
  • 2 eetlepel panko of paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • alu folie

Instructies

  • Snijd de broccoli in hele kleine roosjes.
  • Snipper de sjalot en knoflook.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat ze vervolgens tot gebruik apart staan.
  • Verwijder de schil van de gamba's.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok.
  • Fruit het sjalotje met de knoflook aan.
  • Voeg de broccoli toe en roerbak dit 3 min. mee.
  • Voeg de kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak deze totdat ze roze kleuren.
  • Haal de pan de warmteplaat af.
  • Roer de couscous los en voeg ze toe aan het broccolimengsel.
  • Vet een ovenschotel in met de overige olijfolie.
  • Snijd de paprika's doormidden en vul ze met het broccoli/couscous mengsel.
  • Bestrooi de paprika's met de panko en bak ze 20 min. af in de oven. Doe na 10 min. alufolie over de ovenschaal, zodat ze paprika's niet verbranden.

Notities

Eet smakelijk!
  • Ik gebruik zelf vaak verse wok garnalen. Makkelijk en lekker.
  • Zelf vind ik rode paprika's heel lekker in dit recept.De paprika's mogen al behoorlijk rijp zijn. Hoe rijper hoe lekkerder.
  • Als je niet van vis houdt, kan je dit recept ook goed met kip of kalkoen maken. Bij het aanfruiten van de ui en de knoflook voeg je dan in blokjes gesneden kipfilet toe. De rest van het recept is hetzelfde.
  • De gerookte paprikapoeder bestel ik altijd bij de Kruidenbaron.
De inspiratie voor dit recept komt uit de kookkalender van Francescakookt.