Ga terug

Verse broccolipizza

Iedere vrijdagavond kook ik samen met mijn 11 jarige dochter om haar zo de kneepjes van het vak bij te leren ;-). Als het aan haar ligt, eten we iedere week pizza. Maar ik blijf ook graag slank, dus dat vind ik niet zo'n goed idee. Afgelopen week ontdekte ik in een krantje van een supermarkt de basis van dit recept. Wij vonden het erg lekker. Daarom deel ik het graag met jullie. De pizza bevat lekker veel groente en veel minder kcal dan een gewone pizza.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd35 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broccoli, italiaans, pizza
Porties: 4
calorieën: 400kcal

Equipment

  • Oven
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 400 gram broccolirijst
  • 3 eieren
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 60 gram panko
  • ½ bakje champignons
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 12 kleine plakjes cervelaatworst
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • ½ pakje tomato frito
  • zout, peper, olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de broccolirijst, panko en 30+ kaas toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Klopt de eieren los in een kom.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het broccolimengsel hierover uit. Bak de pizza vervolgens in 25 min. af in de voorverwarmde oven.
  • Snijd intussen de champignons in reepjes, courgette in blokjes en de ui in ringen.
  • Doe en klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, courgette en uien aan. Laat ze vervolgens in 8 min. zachtjes verder bakken in de pan.
  • Haal de pizza uit de oven en bestrijk deze met de tomato frito.
  • Verdeel er vervolgens de cervelaat en het champignon mengsel over.
  • Bestrooi de pizza met de parmezaanse kaas en bak ze nog 10 min. af in de oven.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • In de supermarkt vind je tegenwoordig veel kant en klare groente pizza bodems. Toch bevatten deze vaak veel meer ingrediënten en relatief weinig groente. Hierdoor kan de pizza een stuk minder slank worden.
  • Zelf vind ik de pizza nog lekkerder met bloemkoolrijst i.p.v. broccoli rijst.
  • In plaats van parmezaanse kaas kan je ook kiezen voor mozzarella.
  • Mijn favoriete beleg op de pizza is: paprika en rode uit (even roergebakken), salami, olijven, cherry tomaatjes en parm. kaas ;-).