Griekse wraps
Hou jij ook zo van wraps? Als je ze slim vult, zijn ze lekker voedzaam en helemaal Denkslank proof. Dit recept staat bij ons vooral in de zomermaanden wekelijks op het menu.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: gerookte kipfilet, wrap
Porties: 4
calorieën: 450kcal
- 4 grote wraps (62 gram)
- 3 paprika's
- 1 rode ui
- 300 gram kipfilet
- gyros kruiden naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 tomaten
- 6 knoflook olijven
- ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 eetlepel heksenkaas
- 1 eetlepel magere kwark
Snijd de paprika in blokjes en de ui in ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes en kruid ze met de gyroskruiden.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipreepjes bruin.
Voeg de paprika en ui toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn.
Verwarm intussen de wraps in de oven volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Snij de olijven in reepjes en verwarm deze kort mee met het kipmengsel.
Snij de sla en tomaat in reepjes en de komkommer in dunne plakjes.
Meng de heksenkaas met de kwark.
Besmeer vervolgens een wrap met het heksenkaasmengsel. En beleg deze ruim met sla, komkommer, tomaat en het kipmengsel.
Eet smakelijk!
Tips:
- In plaats van heksenkaas met kwark kan je ook tzatziki gebruiken.
- Door de heksenkaas te mengen met de kwark bevat ze minder calorieën zonder dat ze inboet om smaak.
- Je kan ook nog een klein beetje geitenkaas boven de wrap verkruimelen.