Ga terug

Havermout met appel en kaneel

Havermout is super gezond. Ik moest even zoeken naar een recept waarmee ik het ook echt lekker vond. Maar in deze variant vind ik het heerlijk en super voedzaam. Ik kan hier de hele ochtend zonder honger op vooruit ;-).
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Ontbijt
Trefwoord: appel, havermout, kaneel, melk
Porties: 1
calorieën: 295kcal

Ingrediënten

  • 50 gram volkoren havervlokken
  • 75 ml halfvolle melk
  • 1 appel
  • kaneel naar smaak
  • water om te wellen

Instructies

  • Weeg de havervlokken af in een schaaltje en laat dit een nachtje wellen in water.
  • Doe de gewelde havervlokken in een pannetje en voeg de melk toe. Breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes pruttelen. Of doe ze in een kom en verwarm 2,5 minuut in de magnetron.
  • Schenk de havermoutpap in een schaaltje en roer de kaneel erdoor.
  • Snijd een appel in stukjes en verdeel de partjes over de havermoutpap.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • In plaats van havervlokken kan je ook havermout gebruiken. De havermout hoef je niet te wellen. Gebruik dan 200 ml melk i.p.v. 75 ml melk.
  • Als je geen melk gebruikt, kan je de havermout ook maken met havermelk of amandelmelk.
  • Als je van extra zoet houdt, kan je de appel ook mee verwarmen in de pap. Ze wordt dan zacht en zoeter.