Ga terug

Lekkere gezonde hamburger

Ook in het weekend eet ik graag lekker, makkelijk en gezond. Deze hamburger is een heerlijke vervanger voor de vette hap.
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: hamburger
Porties: 4 porties
calorieën: 490kcal

Ingrediënten

  • 4 steak tartaar van 100 gram
  • 800 gram hollandse roerbakgroente
  • 4 italiaanse bollen
  • 4 eetlepel cocktailsaus
  • 1 theelepel olijfolie

Instructies

  • Bak de italiaanse bollen af volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  • Bak de steak tartaar in eigen vet op een koekenpan met anti aanbak laag in ongeveer 8 minuutjes.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een wok en roerbak de groenten.
  • Snijd de italiaanse bol doormidden en beleg deze met de groenten, steak tartaar en een eetlepel cocktailsaus.

Notities

Eet smakelijk!
  • Ik koop de steak tartaar altijd bij Lidl. Je kan deze ook vervangen door gewoon tartaar.
  • Ook kan je kiezen voor een runderhamburger. Deze bevatten echter wel ongeveer 100 kcal per portie meer.
  • Zelf maak ik tegenwoordig ook varianten met warm gerookte zalm of pulled chicken.
  • Pulled chicken kan je heel eenvoudig maken door 1 of 2 kippenbouten 30 minuten te koken in een klein laagje water met bouillon. Vervolgens laat je de kip afkoelen in het water en haal je het vlees van het vel en de botjes. Heerlijk ;-).