Ga terug

Spinazie ricottacannelloni

Deze heerlijke cannelloni staat zo op tafel met een bakje basis tomatensaus uit de vriezer ;-). Een lekkere vega maaltijd boordevol groenten.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cannelloni, gorgonzola, pasta, ricotta, spinazie
Porties: 4 personen
calorie├źn: 600kcal

Ingredi├źnten

  • 50 gram gorgonzola
  • 2 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 125 gram mozzarella light
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 400 gram ricotta
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 800 gram basis pastasaus
  • 1 theelepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjes en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze slinken en laat het vocht verdampen.
  • Roer de ricotta los in een schaal en meng de spinazie erdoor zonder vocht.
  • Leg de lasagnebladen op een schoon werkblad en verdeel de spinazievulling er in een baan in de lengte over. En rol de bladen strak op tot cannelloni.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Doe de helft van de basis tomatensaus in de schaal en leg hier de cannelloni op.
  • Dek af met de andere helft van de tomatensaus.
  • Snij de mozzarella in reepjes en verdeel deze over de tomatensaus.
  • Breek de gorgonzola in kleine blokjes en verdeel deze over de saus.
  • Strooi de pijnboompitten erover en bak de pasta in 25 min. af in de oven.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Hier op de site vind je het recept voor de basis pastasaus.
  • Kinderen vinden gorgonzola wellicht te pittig. Je kan de gorgonzola dan ook vervangen door geraspte kaas.