Spinazie ricottacannelloni
Deze heerlijke cannelloni staat zo op tafel met een bakje basis tomatensaus uit de vriezer ;-). Een lekkere vega maaltijd boordevol groenten.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cannelloni, gorgonzola, pasta, ricotta, spinazie
Porties: 4 personen
calorieën: 600kcal
- 50 gram gorgonzola
- 2 tenen knoflook in plakjes gesneden
- 250 gram verse lasagnebladen
- 125 gram mozzarella light
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 400 gram ricotta
- 500 gram verse spinazie
- 1 ui, gesnipperd
- 800 gram basis pastasaus
- 1 theelepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en de knoflook.
Verwarm de olijfolie in een hapjes en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de spinazie toe en laat deze slinken en laat het vocht verdampen.
Roer de ricotta los in een schaal en meng de spinazie erdoor zonder vocht.
Leg de lasagnebladen op een schoon werkblad en verdeel de spinazievulling er in een baan in de lengte over. En rol de bladen strak op tot cannelloni.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Doe de helft van de basis tomatensaus in de schaal en leg hier de cannelloni op.
Dek af met de andere helft van de tomatensaus.
Snij de mozzarella in reepjes en verdeel deze over de tomatensaus.
Breek de gorgonzola in kleine blokjes en verdeel deze over de saus.
Strooi de pijnboompitten erover en bak de pasta in 25 min. af in de oven.
Eet smakelijk!
Tips:
- Hier op de site vind je het recept voor de basis pastasaus.
- Kinderen vinden gorgonzola wellicht te pittig. Je kan de gorgonzola dan ook vervangen door geraspte kaas.