Ga terug

Kiphachee met rijst en snijbonen

Deze heerlijke snelle maaltijd is bij ons echt favoriet. Ze staat binnen 30 min. op tafel en bevat alles wat je nodig hebt om gezond en slank te genieten ;-).
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: champignons, gerookte kipfilet, kiphachee, snijbonen, zilvervliesrijst
Porties: 4 porties
calorieën: 450kcal

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 300 gram kipfilet
  • 1 grote ui
  • 400 gram snijbonen
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 125 ml cremefraiche
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kipkruiden naar smaak

Instructies

  • Snijd de snijbonen. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
  • Kruid de kipfilet.
  • Kook de rijst in 15 min. gaar.
  • Kook de snijbonen in 15 min. gaar.
  • Verhit olie in een hapjespan en bak de kipfilet aan.
  • Voeg de ui en de champignons toe en bak deze mee.
  • Blus af met 125 ml. water en een kippenbouillonblokje en breng alles aan de kook.
  • Voeg de creme fraiche toe en laat de hachee 15 min. pruttelen.
  • Giet de rijst en snijbonen af en meng deze door elkaar.
  • Serveer de bonenrijst met de kiphachee.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Als je niet van champignons houdt, kan je deze ook weglaten.
  • De kipfilet kan je ook vervangen door kalkoenfilet.
  • Snijbonen kun je heel goed mengen met zilvervliesrijst als je wat meer groente aan de maaltijd wil toegevoegen. De bonen geven een heerlijke bite en hebben geen overheersende smaak.
De basis van dit recept heb ik ooit uit een oud Sonja Bakker boek gehaald. Om het iets meer Denkslank proof te maken, heb ik er de champignons en snijbonen aan toegevoegd.