Ga terug

Preistamppot met warmgerookte zalm

Ik ben dol op warmgerookte zalm. Dit recept kwam ik pas geleden tegen in een Allerhande. Wij vonden het allemaal heel lekker!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: aardappelen, prei, stamppot, zalm
Porties: 4 personen
calorieën: 540kcal

Ingrediënten

  • 1 kg kruidige aardappelen
  • 4 grote preien
  • 15 gram verse dille
  • 250 gram warmgerookte zalm
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • zout, peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Was de prei en snijd ze in reepjes.
  • Snij de dille fijn.
  • Kook de aardappelen in 16 min. gaar.
  • Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de prei 5 min.
  • Verwarm de zalm 5 min. in de oven op 180 graden.
  • Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
  • Stamp de aardappelen fijn met 2 eetlepel olijfolie en de mosterd. Voeg wat kookvocht toe voor de gewenste structuur van de puree.
  • Roer de prei en dille door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
  • Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar en verdeel de zalm over de stamppot.

Notities

Eet smakelijk!
Tip:
  • Geen zin om prei te snijden? Koop dan 800 gram gesneden prei.