Ga terug

Maaltijdsalade met notenrijst, sperziebonen en tonijn

Met warm weer eet ik heel graag maaltijdsalades. Deze lekkere salade met notenrijst, bonen en zalm is één van mijn favorieten. Ze is heerlijk voedzaam en zit boordevol voedingsstoffen waar ons lijf blij van wordt. Bovendien staat de salade binnen 15 min. op tafel. Ook altijd prettig ;-).
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: ei, notenrijst, pompoenpitten, sperziebonen, tonijn
Porties: 1 portie
calorieën: 500kcal

Ingrediënten

  • 50 gram notenrijst, ongekookt
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 gekookt ei
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 50 gram tonijn uit blik
  • ¼ Rode ui
  • ½ eetlepel limoensap, van verse limoen
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 schaaltje veldsla
  • zout,peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen in 8 min. gaar. Giet ze af en spoel ze af onder koud water.
  • Kook het ei half zacht in 6 min.
  • Rooster de pompoenpitten op een koekenpan met anti aanbaklaag zonder olie of boter.
  • Snipper de ui.
  • Meng de olijfolie met de limoensap en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng de rijst, bonen, sla en ui in een schaal. Meng de dressing erdoor. Verdeel de tonijn erop en het ei. Verdeel de pompoenpitten erover.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Hou je niet zo van tonijn? Dan is deze salade ook heerlijk met zalm of gerookte kipfilet.
  • Liever geen notenrijst? Ook meergranenrijst is heel lekker in deze salade.
  • Als je geen pompoenpitten hebt, kan je deze ook vervangen door pijnboompitjes.