Ga terug

Risotto met wok garnalen, chorizo en tomaat

Deze heerlijke risotto is gemakkelijk te maken. Ik vind ze zelf echt heerlijk. En met een simpele groene salade erbij bevat ze alles wat je nodig hebt om gezond te genieten.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: chorizo, garnalen, risotto, tomaat
Porties: 4 porties
calorieën: 530kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Boter
  • 200 gram Cherry tomaatjes
  • 100 gram Chorizo, van een hele worst in blokjes gesneden
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 Ui
  • 300 gram Risottorijst
  • 2 Groentebouillonblokjes
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 gram Wokgarnalen

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de boter in een hapjes pan en fruit de ui en de knoflook.
  • Maak met de bouillonblokjes 1,2 liter bouillon.
  • Voeg de risottorijst bij de ui en bak dit ongeveer 2 min. mee totdat de risotto glazig wordt.
  • Blus af met de wijn en laat de wijn bijna helemaal verdampen.
  • Voeg de bouillon toe en roer de risotto 1x goed om. Laat ze vervolgens op zacht vuur in 20 min. inkoken zonder deksel op de pan.
  • Snij in tussen de chorizo in kleine blokjes en halveer de tomaatjes.
  • Bak de chorizo uit in eigen vet en voeg vervolgens de tomaatjes en de wok garnalen toe. Bak dit totdat de garnalen roze zijn.
  • Serveer de risotto met het chorizo garnalen mengel en serveer met een groene salade.

Notities

Eet smakelijk!
Dit recept heb ik origineel uit een kookkalender van Francescakookt gehaald.