Burritoschotel met nacho's
Deze heerlijke burritoschotel eet ik graag in het weekend. Lekker, verantwoord en zo klaar.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: burrito, gehakt, kidneybeans, wrap
Porties: 4
calorieën: 615kcal
- 350 gram mager rundergehakt
- 3 paprika's
- 1 ui
- 200 gram kidneybeans
- 8 kleine wraps
- 2 handjes nacho chips
- 75 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepel kerrie
- zout, peper naar smaak
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Snij de paprika's in blokjes en snipper de ui
Bak het gehakt rul in eigen vet.
Voeg de ui, paprika, bonen en specerijen bij het gehakt en bak dit ongeveer 2 min. mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de wraps met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal.
Bestrooi de wraps met de gerapste kaas en verkruimel de nacho's erover.
Zet de schaal 5 min. in de oven onder de grill totdat de kaas is gesmolten.
Tips:
- Voeg een blikje tomatenblokjes bij het gehaktmengsel. Dit is erg lekker!
De basis voor dit recept heb ik uit de kookkalender 2018 van Francescakookt gehaald.